Alaşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://alasehirihl.meb.k12.tr
Adres : İstasyon Mh. İzmir Yolu Cd. No153 45600 Alaşehir / MANİSA
VİZYON : Milli ve manevi değerleri benimsemiş ve bunun bilincinde olan, analitik düşünen, bilgiyi üreten ve paylaşan, özgüven duygusuna sahip, kendisi ile barışık, ailesine, milletine karşı sorumluluk bilincine sahip bireylerin yetişmesinde çözüm sunan bir anlayış geliştimektir.
MİSYON : Mezunu olduğumuz İmam Hatip camiamızın insani, ahlaki, milli, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve geliştiren, duygu ve düşünce dünyesında aklı hür, vicdanı hür, bağımsız evrensel ahlaki değerlerin bilincinde olan, din öğretimi, sosyal ve siyasal hayatımızın her alanında belirli kalıplara, önyargılara ve anlayışlara mahkum olmadan milli ve manevi değerlerimizi kavramak ve bunların yayılmasında çaba sarfetmektir.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ARAPÇA
Isınma : KALORİFER - KÖMÜR
Servis : Okulumuza ait özel servisimiz yoktur.MEB öğrenci taşıma sistemi uygulanmaktadır.
Ulaşım : Karayolu ve demiryolu
Yerleşim Yeri : Alaşehir ilçe merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Manisa´ya 110 km mesafededir. Alaşehir Merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : 2018-2019 Eğitim ve öğretim yılı için 9. sınıflar öğrenci kontenjanımız 6 şube 204 öğrenci olarak belirlenmiş olup, okulumuzu tercih eden öğrenci sayısı 61 olduğundan 2 şube açılmıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2018 yılı TYT ´de ilçe bazında lise düzeyinde 4. sıradadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2018 yılı YKS öğrenci yerleştirme başarımız %25 olarak gerçekleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz futbol,voleybol,basketbol,atletizm vb. dallarda yapılan organizasyonlara ve yarışmalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :